Обучение

Обучението може да се проведе според началното ви ниво на подготовка:

- за начинаещи – пълният курс за начинаещи е с продължителност около 2 седмици, или около 8 уикенда (за хората, които работят). Това включва теория и практическо обучение за излитане, поведение във въздуха и кацана, при спазване на правилата за безопасност. Сумарно се правят около 50 полета от различна височина, от които поне половината са от големи денивелации. В обучението са включени и мотивационни полети с тандем. Курсът завършва с изпит пред комисия и издаване на лиценз. Цена – 1190 евро. Цената включва инструктаж, наем на екипировка, транспорт.

Предлагат се и съкратени курсове за начинаещи – дву-дневни опознавателни и седмични. При тях броят на полетите и практическото обучение е съкратен, което и означава, че ще нужно да продължите обучението си впоследствие. Цена за дву-дневен опознавателен курс – 190 евро. В цената се включва полет с тандем, инструктаж и запознаване с екипировка, самостоятелен полет от нисък хълм, транспорт. Цена за седмичен курс – 390 евро. В цената се включва полет с тандем, инструктаж и запознаване с екипировка, 15-20 полета от нисък хълм. Цените са валидни при група от поне 3-ма души.

- напреднали – курсът е за пилоти с начални умения за летене, изкарали преди време курсове в други училища, пилоти недовършили обучението си или нуждаещи се от опреснителен курс за техники за летене. Цената се определя според продължителността и дали пилотът разполага с екипировка или ползва клубна.

- прелети&акро:

Обучение за техники и тактики за успешен прелет, води се от най-успешните пилоти в дисциплината Cross Country. Седмични курсове, провеждат се през активния сезон на Сопот, Шумен, Коняво, Рила. Летене в планински и равнинни условия, летене в група, разбор на прелетите, транспорт. Цена при запитване.

Акро и SIV курсове – провежда се обучение за изпълнение на фигури от висшия пилотаж и овладяване на критични и сривни режими на крилото. Тренират се над вода. Упражняват се уинговъри, спирали – влизане и излизане, сривове, колапси, челен тък, асиметрични колапси, парашутиране, отваряне на запасен парашут. Цена при запитване.