Подарете полет

Можете да подарите полет с тандем (двуместен парапланер) на любим човек, на колега или дори на шефа си ;) по какъвто повод се сетите – годишнина от сватба, рожден ден или просто без причина.

КАК?

Разберете дали вашият близък човек все пак няма страх от високо и дали не би имал против това да лети – някои хора просто не обичат. Дори и да се откаже, не е страшно – може да лети друг човек или да ви върнем парите, като си удържим 15% от сумата за разходите по куриер.

Изберете полет от страницата Тандемни полети, и го поръчайте като ни изпратите мейл или се обадите по телефона. Все пак предпочитаме мейл, в който да ни напишете – Вашето име и телефон, името на човека който ще лети (името се изписва на ваучера), адрес за доставка на ваучера, желана дата за доставка. Доставката на ваучера е с наложен платеж с куриер. Ако се колебаете в избора си, или имате някакви въпроси – винаги може да звъннете или да напишете SMS. Ако не отговаряме веднага, вероятно летим и ще ви потърсим по-късно.

КЪДЕ?

Летим основно на Сопот, но също така и на Враца (Околчица), Витоша, Коняво (до Кюстендил), Златица, Рила (язовир Калин – 2300 м.н.в., Боровец – последна станция на лифта, Рилски езера, Мечит), Пирин, както и много други места в България. В уговорения за летене ден ние избираме мястото на което се лети – то зависи не само от желанията, но и от прогнозата за времето. Вие или човекът който лети ще трябва да бъдете там, за да се изпълни мечтата ви.

КОГА?

Лети се целогодишно, но най-добри са месеците между април и октомври, когато условията са съвсем благоприятни и позволяват дълги и продължителни полети. За избор на конкретен ден се уговаряме два-три дни предварително и изчакваме окончателната прогноза. Възможно е конкретен ден да бъде отменен като нелетателен, поради лошо време, тогава уговаряме друг. Все пак важи правилото – излитането е по избор, но кацането е задължително ;) и не поемаме рискове.

Застрахован ли съм и опасно ли е?

Пилотът има застрахователна полица за инцидент, но най-голямата застраховка е опитът и броят безаварийни полети – всеки има не по-малко от 5 години опит и поне 500 полета с пасажери, някои и повече. Както всеки въздушен спорт, и летенето с парапланер е рисково, но лицензираните пилоти и методиките на обучение свеждат този риск до приемливи нива. Винаги искайте пилотът да ви покаже валиден лиценз преди полет – той е като шофьорска книжка, издаден е от Българския Национален Аеро Клуб. Книжката не кара колата, но е свидетелство, че пилотът е държал изпит пред комисия и е доказал квалификацията си успешно.